Polazak: u 6.30 sati s parkirališta iza Koncertne dvorane V. Lisinski.

Auto-cestom vozimo do Delnica od kojih se spuštamo prema Brodu na Kupi (kava) pa šumskim cestama do početka šetnjice uz potok Curak prema Planinarskom domu Zeleni vir.

Prošetat ćemo se do Zelenog vira (70 metara visok slap na ulazu u špilju u kojoj je izvor Curka; povratak do planinarskog doma pa šetnja kroz impozantan Vražji prolaz – 800 metara dug kanjon obrubljen stotinjak metara visokim stijenama te posjet Muževoj hižici – neopremljenoj špilji u koju se može ući stotinjak metara do romantičnog jezerca.

Vraćamo se do vozila te odlazimo natrag u Delnice i starom cestom prema Rijeci još 6 km, do ulaza u Lokve. Tu ćemo posjetiti Lokvarku bez premca najljepšu hrvatsku špilju.

Iz Lokava odlazimo starim auto-putom do Vrbovskog na rubu kojeg se nalazi prekrasno oko 4 km dugo šetalište uz potok Kamačnik. Odmor u vrlo dobro opskrbljenom restoranu na samoj obali, uz ušće Kamačnika u rijeku Dobru.

Povratak u Zagreb predviđamo do najkasnije 22.00 sata.

Prijevoz: kombi ili mini autobus. Ulaz u špilju te u kanjon Kamačnika se plaćaju osobno na blagajni kod objekta.

Cijena izleta: oko 140,00 kn. Konačna cijena izleta (zavisno od broja sudionika) biti će poznata u petak prijepodne. Izlet se plaća tijekom puta, nije potrebno uplaćivati akontaciju.

Planinarska oprema: proljetna višeslojna odjeća. Ponesite zaštitu od vjetra i sunca! Obavezne su gojzerice! Planinarski štapovi nisu obavezni.

Prehrana: iz ruksaka ili u restoranu u Vrboskom. Ponijeti dovoljno vode!

Prijave za sudjelovanje na izletu primaju se do četvrtka 5. srpnja; otkazati sudjelovanje se može do podne u petak 6. srpnja. Kasnija otkazivanje podrazumijeva plaćanje troškova puta.

Obavezno je sa sobom imati važeću člansku iskaznicu planinarskog društva.

Na izlet idete na vlastitu odgovornost. Prijavom na izlet pristajete na moguće preinake plana puta zavisno od stanja na terenu a prema odluci vodiča.

 

Organizator i vodič izleta: Zdravko Bartolić.

Prijave mailom zbazzzie@gmail.com ili sms-om na mobitel 099/2780040

U planine svjesno!

Pozivamo sve drage ljude koji vjeruju u tišinu, mir i ljubav da nam se prudruže i podrže našu želju za planinarstvom na višoj razini.