Polazak: u 6.00 sati s parkirališta iza Koncertne dvorane V. LISINSKI.

Auto-cestom vozimo do Vrata / Fužina (… kava u Fužinama) pa državnom cestom do Gornjeg Jelenja gdje se skreće na makadamsku cestu do prijevoja Vilje gdje je parkiralište i od kojeg počinje uspon.

Lagan, do srednje težak uspon do Schlosserovog doma (1418 m) traje 1.15 sati. Odmor kod doma. Uspon na vrh Risnjaka ide malo kompliciranijom ali osiguranom stazom u trajanju od 20-ak minuta. Povratak do doma i nakon novog odmora i ručka spust do auta i povratak prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb do 21.00 sati.

Zavisno od vremena provedenog na Risnjaku i volji sudionika, mogući su i dodatni sadržaji!

Risnjak je najlješa i najupečatljivija planina u Gorskom kotaru, najviše se, po svojoj konfiguraciji, približava alpskim usponima. Najposjećeniji je i najobljubljeniji među planinarima sladokuscima koji mu se iz godine u godinu vraćaju i u ljetnim i u zimskim uvjetima.

Na slici: pogled na dom i vrh Risnjaka s prilazne staze kod Malog Risnjaka

 

Prijevoz: automobili; kod prijave molimo da kažete ako ste spremni voziti svojim autom.

 

Cijena izleta: 130,00 kn + ulaznica u NP Risnjak 25,00 kn

 

Prijave za sudjelovanje na izletu primaju se do petka 17. 8. Minimalan broj sudionika je osam (dva auta).

 

Planinarska oprema: ljetna odjeća; neka hlače budu duge! Ponesite zaštitu od vjetra i sunca! Obavezne su gojzerice! Poželjni su planinarski štapovi.

 

Prehrana: iz ruksaka. Voda! U domu ima čaja, kave, pića ali ne i hrane.

 

Obavezno je sa sobom imati važeću člansku iskaznicu planinarskog društva.

 

Na izlet idete na vlastitu odgovornost. Prijavom na izlet pristajete na moguće preinake plana puta zavisno od stanja na terenu a prema odluci vodiča.

 

 

Organizator i vodič izleta: Zdravko Bartolić.

Prijave mailom zbazzzie@gmail.com ili sms-om na 099/2780040        

 

Dozvoljeno je povesti psa (ako ga vozite u svom autu).

Ovaj se izlet organizira samo za članove našeg planinarskog društva te ljude koji su tijekom posljednja četiri mjeseca bili sudionici naših izleta.

 

U planine svjesno!

Pozivamo sve drage ljude koji vjeruju u tišinu, mir i ljubav da nam se prudruže i podrže našu želju za planinarstvom na višoj razini.