Pozivamo vas na vrlo lagano planinarenje (više šetnju) po park šumi Dotrščina koja se nalazi istočno od parka Marksimir, sjeverno od bolnice Dubrava te se proteže do Markuševca gdje dodiruje obronke Medvednice.

Staze u šumi su vrlo dobre, građene, sigurne … no, ipak, podsjećaju na planinske. Tri su glavna smjera, nastojat ćemo ih obići u dva sata hoda.

Izlet je namijenjen svima … dobna granica je od 3 do 103 godine!

Kućni ljubimci su dobrodošli!     

 

Tijekom izleta biti ćete upoznati s najosnovnijim pravilima planinarstva, savjetovat ćemo vas o nabavi najosnovnije planinarske opremu, odgovoriti na sva vaša pitanja!

Sastajemo se u 17.00 sati na parkiralištu ispred glavnog spomenika u Dotrščini, na ulici Štefanovec … za one koji dolaze automobilima. Ako će netko doći tramvajem … silazi na starom okretištu u Dubravi; na prostoru stajališta, sa strane koja gleda prema Maksimiru nalazi se malo parkiralište, tu će vas netko pričekati s automobilom (da ne morate ići još i busom). Za pješake okupljanje je u 16.55 sati.

 

Izlet je besplatan. Dobrodošla je donacija od 10,00 kn za poslovanje društva.

Obavezna je prijava organizatoru izleta. Minimalan broj sudionika četiri!

 

Hrana i piće iz ruksaka. Ponesite dovoljno vode! Nakon hodanja možemo popiti piće u obližnjem kafiću

 

Oprema: ako imate – ljetna planinarska, ako nemate onda bilo što sportsko i udobno. Neka tenisice budu što robusnije! Ponesite jednu majicu za presvući se i nešto tanko za zagrnuti se (ako se znojite).

 

Za sva pitanja na raspolaganju smo vam!

 

Organizator i vodič: Zdravko Bartolić; mob- 099/2780040 mail: zbazzzie@gmail.com

 

U planine svjesno!

 

Pozivamo sve drage ljude koji vjeruju u tišinu, mir i ljubav da nam se prudruže i podrže našu želju za planinarstvom na višoj razini.