Polazak: u 7.00 sati s parkirališta iza Koncertne dvorane V. Lisinski, Trnjanska cesta.

Auto-cestom vozimo do Fužina, gdje ćemo popiti kavu, pa državnom cestom do visoravni Ravno i planinarskog doma Vagabundina koliba (864 mnv).

Od doma, preko Strileža, uspon do vrha Viševice traje oko dva i pol sata. Staza je srednje teška i iziskuje planinarskog znanja i kondicije. Put je šumovit dok se, s travom obraslog vrha, pruža pogled na cijelo prostranstvo Gorskog Kotara.

Spust do doma istom ili zaobilaznom stazom koja je malo kraća ali dosadnija. U domu će biti dovoljno vremena da se odmorimo i okrijepimo.

Povratak preko Fužina gdje je još jedna dodatna mogućnost da se kuša najpoznatiji goranski specijalitet – štrudla od borovnica!

Povratak u Zagreb do 21.00 sati.

 

Prijevoz: kombi.

Cijena izleta: 140,00 kuna; plaća se vozaču ujutro prije polaska.

Prijave za sudjelovanje na izletu primaju se do četvrtka 13. 9.

 

Planinarska oprema: planinarska ljetno-jesenska odjeća, višeslojna. Ponesite dvije majice, tanki flis, vjetrovku ili kišnu kabanicu. Obavezne su gojzerice. Ruksak bi trebao biti planinarski, srednje veličine. Poželjni su planinarski štapovi.

 

Prehrana: iz ruksaka. Ponesite dovoljno vode! U domu ima čaja, kave, pića. Za eventualni ručak treba se s domarom dogovoriti ujutro, prije uspona na brdo, jer je dom često prebukiran s posjetiocima.

Obavezno je sa sobom imati važeću člansku iskaznicu planinarskog društva.

 

Na izlet idete na vlastitu odgovornost. Prijavom na izlet pristajete na moguće preinake plana puta zavisno od stanja na terenu a prema odluci vodiča.

 

 

Organizator i vodič: Robert Tonković

Prijave na mail: mojnacinzivota@gmail.com    ili pozivom na 098 737 615

 

 

 

 

U planine svjesno!

 

Pozivamo sve drage ljude koji vjeruju u tišinu, mir i ljubav da nam se prudruže i podrže našu želju za planinarstvom na višoj razini.