U ovo doba godine još uvijek nemamo velik izbor lokalno uzgojenog sezonskog povrća, ali priroda u proljeće nudi na desetke vrsta zanimljivog “divljeg” jestivog zelenja i cvijeća.
Samonikle biljke su veliki resurs – mogu se koristiti kao hrana, kao lijek, za poboljšanje tla i privlačenje korisnih kukaca, a mogu nam i puno reći o tome kakvo je zemljište po kojem se krećemo. Kad saznamo što sve oko nas je jestivo i korisno, više nikad nećemo “korove” gledati na isti način!

          Učit ćemo kako promatrati okolinu i prepoznati biljke, kako i gdje ubrati samoniklo bilje a da ne narušimo ravnotežu u prirodi, kako to bilje iskoristiti za hranu, te kako razlikovati jestivo od otrovnog.
          Polaznici će dobiti i popis svih jestivih biljaka koje nađemo s latinskim nazivima i uputama za pripremu, te nekoliko recepata. Tečaj je praktičnog karaktera i uključuje laganu fizičku aktivnost, odnosno šetnju.

 

         Radionica traje oko 4 sata.

 

Mjesto održavanja: u Podsljemenskoj zoni. Točno mjesto sastajanja javit ćemo sudionicima najkasnije do petka, a sigurno će biti u blizini javnog prijevoza.

Cijena radionice je 70,00 kuna; plaća se pri dolasku na polazno mjesto.

(PD NAD VRHOM sufinancira dio troškova tako da je cijena sudjelovanja na radionici mnogo niža nego uobičajeno.)

 

Broj sudionika: minimalno 12. U slučaju malog odaziva, organizator može otkazati održavanje radionice.

 

Sve obavijesti možete dobiti na mail: zbazzzie@gmail.com ili na mobitel: 099/2780040, Zdravko Bartolić, organizator.