Polazak: u 6.30 sati s parkirališta iza Koncertne dvorane V. Lisinski, Trnjanska cesta.

Auto-cestom vozimo do Delnica od kojih se spuštamo prema Brodu na Kupi (kava) pa šumskim cestama do početka šetnjice uz potok Curak prema Planinarskom domu „Zeleni vir“.

 

Prošetat ćemo se do Zelenog vira – 70 metara visok slap na ulazu u špilju u kojoj je izvor Curka; povratak do planinarskog doma pa šetnja kroz impozantan Vražji prolaz – 800 metara dug kanjon obrubljen stotinjak metara visokim stijenama te posjet Muževoj hižici, špilji u koju se može ući stotinjak metara duboko, do romantičnog jezerca.

Povratak do planinarskog doma i vozila istim putem. Razgled lokaliteta sa zadržavanjem u domu na kavi i štrudlama od borovnice traje oko četiri sata. Zavisno od želja sudionika, moguće je, pri povratku, dulje zadržavanje uz jedan od romantičnih lokaliteta uz potok Curak.

 

Oko 13.00 sati starim auto-putom, odlazimo do Vrbovskog na rubu kojeg se nalazi prekrasno oko 4 km dugo šetalište uz potok Kamačnik. Od ušće Kamačnika u rijeku Dobru do izvora ima oko jedan sat hoda; isto toliko je (istim putem) u povratku na polazno mjesto. Odmor u vrlo dobro opskrbljenom restoranu na samom ušću rijeke; mogućnost konkretnog ručka.

Od Vrbovca uspinjemo se na suvremenu auto-cestu kojom ćemo do Zagreba stići najkasnije do 21.00 sat. U nedjelju ne bi trebala biti gužva na naplatnim kućicama, budući da je u ponedjeljak praznik, dan Oluje!

 

Prijevoz: automobili. Prilikom prijave za sudjelovanjem, molimo da prijavite da jeste/niste u mogućnosti voziti svojim autom.

 

Cijena izleta: 140,00 kn; gorivo i cestarina. Plaća se vozaču; vozač je oslobođen plaćanja. Ulaznica za kamačnik je 10,00 kn a za Vražji prolaz 25,00 kn … plaća se osobno na licu mjesta pružatelju usluge.

 

Planinarska oprema: ljetna odjeća. Ponesite zaštitu od vjetra i sunca! Obavezne su lagane gojzerice! Planinarski štapovi nisu obavezni ali su poželjni. Obavezna je svjetiljka zbog ulaza u špilju!

 

Prehrana: iz ruksaka ili u planinarskom domu na Zelenom viru te u restoranu u Vrboskom. Ponijeti dovoljno vode!

 

Obavezno je sa sobom imati važeću člansku iskaznicu planinarskog društva.

 

Na izlet idete na vlastitu odgovornost. Prijavom na izlet pristajete na moguće preinake plana puta zavisno od stanja na terenu a prema odluci vodiča. Ne pridržavanje naredbi vodiča znači da PD NAD VRHOM ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualne nesreće i neugodne trenutke tijekom izleta proizašle iz neposluha sudionika.

 

Organizator i vodič izleta: Zdravko Bartolić

Prijave na mobitel 099/2780040 ili mailom na zbazzzie@gmail.com

 

 

 

U planine svjesno!

Pozivamo sve drage ljude koji vjeruju u tišinu, mir i ljubav da nam se prudruže i podrže našu želju za planinarstvom na višoj razini.