Horvatovih 500 stuba često se spominje kao interesantna destinacija na Medvednici no ne obilazi se tako često. Nakon vrlo uspješnog posjeta stubama prošlog ljeta, evo, opet smo se odlučili, u posljednji čas, prošetati tim znamenitim predjelom.

 

Okupljanje u 8.50 sati na okretištu tramvaja na Mihaljevcu; autobus ZET-a broj 140 kreće u 9.00 sati. Vozimo se do zadnje stanice, do Hunjke. Od Hunjke se strmo spuštamo na zagorsku stranu (prekrasni vidici!) sve do energijom prepunog, zaista velebnog, stabla tise gdje ćemo zastati na pet minuta. Nakon narednih pet minuta stižemo do početka Horvatovih stuba, do početka avanture!

Stuba ima 500! Usput je mnogo atraktivnih detalja za razgledati. Na dnu stuba, uz potok, nalazi se odmorište s klupama, odmarat ćemo se dvadesetak minuta. Povratak do Hunjke istim putem.

Od Hunjke idemo stazama po hrptu Medvednice preko Puntijarke, Činovničke livade do Tomislavca te planinarskog doma Grafičar gdje bi bio kraj našeg zajedničkog hodanja.

U svakom trenutku se možete odvojiti i poći svojim putevima ili se busom vratiti u grad (bus ide svaki puni sat) … sve su opcije, u dogovoru s vodičima, otvorene.

Vodiči će na bus u 16.00 sati. Na Mihaljevcu smo oko 16.30.

 

Obilazak Horvatovih stuba srednje je teška ruta, ostalo je vrlo lagana šetnjica.

 

Cijena izleta: besplatno; donacija za rad našeg planinarskog društva, u simboličnom iznosu od desetak kuna, biti će sa zahvalnošću prihvaćena.

Planinarska oprema: ljetna odjeća. Ponesite zaštitu od vjetra i sunca! Obavezne su lagane gojzerice ili robusnije tenisice! Planinarski štapovi nisu obavezni ali su poželjni.

Prehrana: iz ruksaka ili u planinarskim domovima uz put. Ponesite dovoljno vode!

Obavezno je sa sobom imati važeću člansku iskaznicu planinarskog društva.

 

Na izlet idete na vlastitu odgovornost. Prijavom na izlet pristajete na moguće preinake plana puta zavisno od stanja na terenu a prema odluci vodiča. Ne pridržavanje naredbi vodiča znači da PD NAD VRHOM ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualne nesreće i neugodne trenutke tijekom izleta proizašle iz neposluha sudionika.

 

Organizatori i vodiči izleta: Višnja Franković i Zdravko Bartolić

Prijave na mobitel 099/2780040 ili mailom na zbazzzie@gmail.com

 

U planine svjesno!

Pozivamo sve drage ljude koji vjeruju u tišinu, mir i ljubav da nam se prudruže i podrže našu želju za planinarstvom na višoj razini.