Polazak u 7:30 sati s parkirališta iza koncertne dvorane V. Lisinski.

Auto-cestom vozimo do izlaza za Otočac ( stajemo na benzinskoj postaji odmah iza naplatnih kućica za kavu, čaj). Nakon kraće pauze nastavljamo vožnju prema Otočcu i prema krajnjem odredištu, mjestu Prozor, gdje dobivamo potrebne upute za vožnju kajakom po Gackoj.

 

Za vožnju Gackom u kajaku izabirete jedan od dva modela kajaka: neprozirni po cijeni od 75,00 kn po osobi ili prozirni po cijeni od 110,00 kn po osobi. Prozirni kajaci pružaju vam jedinstven doživljaj da zavirite u dubinu rijeke Gacke. Oba tipa kajaka namjenjena su za dvije osobe, sva oprema za vožnju kajakom uključena je u cijenu.

 

Vožnja kajakom traje između 2 I 3 sata a prolazi se oko 8 km . Nakon uživanja na Gackoj posjetili bismo atraktivnu pizzeriju (udaljenu samo 20 metara od Majerovog izvora, jednog od tri glavna izvora Gacke) u mjestu Sinac. Tu imamo dugotrajniji odmor.

 

Imamo i planinarski dio izleta: popeti ćemo se na malo poznatu no vrlo atraktivnu planinu Veliki Gašparac  (674 mnv) koja pruža prekrasne poglede prema izvoru Gacke. Vrijeme uspona 45 minuta. Silazak istim smjerom. Nije zahtjevno!

Povratak u Zagreb do 21:00 sati.

 

Prijevoz: automobilima; kod prijave molimo da kažete jeste li spremni voziti svojim autom. U slučaju većeg broja sudionika postoji mogućnost da se ide kombijem.

 

Cijena izleta je 140,00 kn + 75,00 kn kajak (uz 50% popusta!!).

 

Oprema: ljetna odjeća (ponesite rezervne hlače u slučaju da se smočite); za planinarski dio dovoljne će biti i jače tenisice.

 

Zavisno od vremenske situacije, postoji mogućnost da se izlet prebaci na nedjelju 15.9.2019.!

 

Za sva pitanja na raspolaganju smo vam!

 

Organizator i vodič: Robert Tonković

Prijave na mail: mojnacinzivota@gmail.com ili sms na 098 737 615

 

 

 

 

 

U planine svjesno!

 

Pozivamo sve drage ljude koji vjeruju u tišinu, mir i ljubav da nam se prudruže i podrže našu želju za planinarstvom na višoj razini.