Polazak: u 7.00 sati s parkirališta iza Koncertne dvorane V. Lisinski.

Auto-cestom vozimo do Otočca pa do Krasnog Polja (tu je stanka za kavu) i dalje u velebitsku šumu preko Mrkvišta do Štirovače (prašuma! i neiscrpno vrelo studene vode … mislimo, zaista vode!) gdje ostavljamo vozila.

Šatorina (1623 mnv) najviši je vrh Srednjeg Velebita. Vrh je obrastao travom, bez visokog raslinja pa se pogledi protežu na sve strane; osobito su dojmljivi prizori mističnih kukova prema jugu, prema Baškim Oštarijama. Uspona ima oko 2 sata; konstantan je no tehnički nije zahtjevan. Odmarati ćemo se usput dovoljno (da nas preznojene ne propuše bura na vrhu!).

Povratak je istim putem. Ovo je klasičan uspon na Šatorinu; vraćat ćete joj se i istraživati ju još mnogo puta! Na stazi ćemo biti oko pet sati (uključujući poduži odmor na vrhu). 

         Umit ćemo se i napiti vode iz izvora; ponesite nekoliko boca za kući ponesete ovaj eliksir života! Stati ćemo kod planinarskog doma Mrvište da ga upoznate (nije opskrbljen) pa odmah idemo dalje do Krasnog Polja gdje ćemo stati u sirani Anić da kupimo vrhunske sireve (i pogledamo njihove prave kravice)!

         U Zagrebu smo najkasnije u 21.00 sati.

 

Prijevoz: kombi i jedan auto; 13 ljudi je maksimum koji ćemo povesti na put!

 

Cijena izleta: 150,00 kn po osobi.

 

Planinarska oprema: kompletna planinarska jesenska odjeća; imajte na umu da idemo u visoko gorje te da je jesen pred vratima. Obavezne su gojzerice, nema iznimke! Poželjni su planinarski štapovi.

 

Prehrana: iz ruksaka! Ponesite minimalnu količinu hrane, samo ono što će vam zavarati glad – ne pretrpavajte se!! Ne nosite ništa za ponuditi suhodače! Ponesite dovoljno vode = dvije litre!!

 

Obavezno je sa sobom imati važeću člansku iskaznicu planinarskog društva. Prilikom prijave na izlet prednost imaju članovi našeg društva!

 

Na izlet idete na vlastitu odgovornost. Prijavom na izlet pristajete na moguće preinake plana puta zavisno od stanja na terenu a prema odluci vodiča. Ne pridržavanje naredbi vodiča znači da PD NAD VRHOM ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualne nesreće i neugodne trenutke tijekom izleta proizašle iz neposluha sudionika.

 

Organizator izleta: Zdravko Bartolić

Vodiči na stazi: Robert Tonković i Zdravko Bartolić

Prijave na mobitel 099/2780040 ili mailom na zbazzzie@gmail.com

 

 

 

U planine svjesno!

Pozivamo sve drage ljude koji vjeruju u tišinu, mir i ljubav da nam se prudruže i podrže našu želju za planinarstvom na višoj razini.