Sezona izleta u visoka gorja je za nama; kratki ali još uvijek topli i blagi jesenski dani odlični su za opuštajuće izlete u okolicu grada. Počinjemo već naredne subote!

Okupljanje iza Lisinskog u 8.00 ili kod južnog ulaza u King Cross na Jankomiru u 8.20 sati. Vozimo se do centra Samobora pa dalje u Rude. Tu popijemo jutarnju kavu, definiramo grupe i krenemo prema guštima!

Prva grupa, ona koja preferira laganicu, ići će do Oštrca, popeti se na njegov vrh, u domu ručati pa polako, preko doma na Velikom dolu, prema Rudama i odlasku u Samobor na kremšnite!

Druga grupa, ona za malo jače hodanje, prema trenutnim, ranojutarnjim subotnjim željama, krenut će također prema Oštrcu te od njega produžiti ili prema Japetiću ili prema Plešivici ili …. I obavezno na kremšnite u Samobor!

Prva grupa ima tri sata hoda, druga oko pet; uspona je malo, ravnih dijelova više – pogodno za svakoga!

U Zagrebu smo najkasnije do 19.00 sati.

Prijevoz: automobilima; prilikom prijave za izlet, vodičima treba napomenuti da li ste voljni voziti svojim automobilima!

Cijena izleta: besplatno … vozačima platiti kavu; donacija za rad našeg planinarskog društva, u simboličnom iznosu od desetak kuna, biti će sa zahvalnošću prihvaćena.

Planinarska oprema: jesenska odjeća; pripremite se i za sunčano (=toplo) ali i za oblačno (=vjetar, hladnoća) vrijeme. Gojzerice, štapovi.

Prehrana: iz ruksaka ili u planinarskim domovima koji su vrlo dobro opskrbljeni pićima i jelom. Ponijeti vode ili čaja!

Obavezno je sa sobom imati važeću člansku iskaznicu planinarskog društva.

 

Na izlet idete na vlastitu odgovornost. Prijavom na izlet pristajete na moguće preinake plana puta zavisno od stanja na terenu a prema odluci vodiča. Ne pridržavanje naredbi vodiča znači da PD NAD VRHOM ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualne nesreće i neugodne trenutke tijekom izleta proizašle iz neposluha sudionika.

 

Organizatori i vodiči izleta: Robert Tonković i Zdravko Bartolić

Prijave :

Tonković: mojnacinzivota@gmail.com ili 098 737 615

Bartolić: zbazzzie@gmail.com ili 099/2780040 

 

U planine svjesno!

Pozivamo sve drage ljude koji vjeruju u tišinu, mir i ljubav da nam se prudruže i podrže našu želju za planinarstvom na višoj razini.