Veoma smo radosni i ponosni što ćemo vas povesti na ovaj planinarski izlet prepun tišine i spokoja prekrasnih šuma, livada, povjetarca s mirisom mora … Ćićarija je tako blizu civilizaciji ali još uvijek tako daleko od nje.

Polazak: u 6.30 sati s parkirališta iza Koncertne dvorane V. Lisinski.

Auto-cestom vozimo do Rijeke, prolazimo kroz tunel Učka, krećemo dalje u Istru i vrlo brzo, iza Lupoglava, skrećemo desno u selo Brgudac. Ostavljamo vozila i krećemo u prekrasnu planinu Ćićariju: do sat vremena trebat će nam do Brajkovog vrha (1092 mnv), izvora Korita i istoimenog planinarskog doma (1010 mnv).

Od doma do najvišeg vrha Ćićarije, do Velikog Planika (1272 mnv), ima oko dva sata ugodnog hoda, nema velikih uspona, ide se šumama i livadama, nema stijenja. S vrha su prekrasni pogledi na Učku i Riječki zaljev.

Povratak do doma istim putem. Nakon dužeg odmora u domu vraćamo se prema vozilima. Ako će biti vremena, provozat ćemo se Alejom glagoljaša do najmanjeg grada na svijetu, do Huma! Prekrasan izlet!

         U Zagrebu smo najkasnije u 21.00 sati.

 

Prijevoz: kombi i jedan auto; 13 ljudi je maksimum koji ćemo povesti na put! Zato požurite s prijavama!

 

Cijena izleta: 170,00 kn po osobi.

Planinarska oprema: kompletna planinarska jesenska odjeća. Obavezne su gojzerice! Poželjni su planinarski štapovi.

 

Prehrana: iz ruksaka! Ponesite minimalnu količinu hrane, samo ono što će vam zavarati glad! Ponesite dovoljno vode, čaja = dvije litre!! U domu je samo dežurni iz Planinarskog društva Glas Istre iz Pule. Javit ćemo vam, dan prije polaska na put, da li će dom biti otvoren i što će se moći kupiti za jelo.

 

Obavezno je sa sobom imati važeću člansku iskaznicu planinarskog društva. Prilikom prijave na izlet prednost imaju članovi našeg društva!

 

Na izlet idete na vlastitu odgovornost. Prijavom na izlet pristajete na moguće preinake plana puta zavisno od stanja na terenu a prema odluci vodiča. Ne pridržavanje naredbi vodiča znači da PD NAD VRHOM ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualne nesreće i neugodne trenutke tijekom izleta proizašle iz neposluha sudionika.

 

Organizator izleta: Zdravko Bartolić

Vodiči na stazi: Robert Tonković i Zdravko Bartolić

Prijave na mobitel 099/2780040 ili mailom na zbazzzie@gmail.com

 

 

U planine svjesno!

Pozivamo sve drage ljude koji vjeruju u tišinu, mir i ljubav da nam se prudruže i podrže našu želju za planinarstvom na višoj razini.