Veoma smo radosni i ponosni što ćemo vas povesti na ovaj planinarski izlet prepun tišine i spokoja prekrasnih šuma, livada … od starog Veličkog grada do posjeda grofa Josipa Jankovića.

Polazak: u 6.30 sati s parkirališta iza Koncertne dvorane V. Lisinski.

Auto-cestom vozimo do Nove Gradiške pa do Požege (odmor uz kavu u centru grada) od koje idemo u mjesto Velika od kojeg počinju klasični usponi po Papuku. Kojim ćemo putem ići odlučit ćemo na licu mjesta zavisno od vremenske situacije. Najvjerojatnije će uspon ići Velika, Velička gradina, Lapjak, Nevoljaš, Jankovac; dok bi spust išao do planinarske kuće Trišnica pa dolinom potoka Dubočanka do Velike. I uspona i silaska ima oko dva i  pol sata. Malo je žešći uspon do ruševina starog grada. ostalo je uglavnom lagano, dostupno svima.

Planinarski dom Jankovac je vrlo velik, dobro opskrbljen i pićem i jelom. Od doma ćemo prošetati do atraktivnog slapa Skakavac te, na drugu stranu, uz jezerca uspeti se do grobnice grofa Jankovića.

U Velikoj smo do 17.00 a u Zagrebu do 20.00 sati.

 

Prijevoz: kombi i jedan auto; 13 ljudi je maksimum koji ćemo povesti na put! Zato požurite s prijavama!

Cijena izleta: 160,00 kn po osobi.

Planinarska oprema: kompletna planinarska jesenska odjeća, zaštita od kiše. Svjetiljka! Obavezne su gojzerice! Poželjni su planinarski štapovi.

Prehrana: preporučamo u planinarskom domu koji je, u stvari, odličan restoran/hotel!. Ponesite dovoljno vode, čaja!

Obavezno je sa sobom imati važeću člansku iskaznicu planinarskog društva. Prilikom prijave na izlet prednost imaju članovi našeg društva!

 

Na izlet idete na vlastitu odgovornost. Prijavom na izlet pristajete na moguće preinake plana puta zavisno od stanja na terenu a prema odluci vodiča. Ne pridržavanje naredbi vodiča znači da PD NAD VRHOM ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualne nesreće i neugodne trenutke tijekom izleta proizašle iz neposluha sudionika.

 

Organizator izleta: Zdravko Bartolić

Vodiči na stazi: Robert Tonković i Zdravko Bartolić

Prijave na mobitel 099/2780040 ili mailom na zbazzzie@gmail.com

 

 

U planine svjesno!

Pozivamo sve drage ljude koji vjeruju u tišinu, mir i ljubav da nam se prudruže i podrže našu želju za planinarstvom na drugoj razini.