Biljke su milijunima godina iznalazile načine prilagodbe uvjetima okoline: kako se obraniti od štetnih mikroorganizama i kako rasti i opstati i u najsurovijim uvjetima.

 

One su naši vjerni pratitelji od samih početaka ljudskog roda, dišu s nama, naša su hrana, ali velika podrška našem zdravlju. Shvatili smo to odavno i kroz iskustvo i metode pokušaja i pogreške naučili koristiti biljke za liječenje bolesti i očuvanje zdravlja.

 

Danas nam suvremena znanost daje nove uvide u to drevno znanje i čudesni svijet božanske ljekarne koji nas okružuje. Daje nam i nove alate u obliku biljnih ekstrakata i pripravaka koji u sebi sadrže koncentriranu ljekovitu esenciju biljke.

 

Već smo duboko zagazili u jesen, dani su kratki, hladni, često kišni i magloviti. Osjetljiviji

smo i skloniji prehladama, češće su tegobe vezane uz dišni sustav, a i sezona gripe je pred vratima. Kako nam biljke mogu pomoći prevenciji ovih tegoba, njihovom ublažavanju i liječenju? Koje biljne pripravke, ekstrakte i lijekove odabrati? Kada i kako ih koristiti?

 

Sve ovo možete saznati na predavanju naše članice, Natalije Domjanović, magistre medicinske biokemije i fitoaromaterapeutkinje, zaljubljenice u prirodu i biljke.

 

Ulaz je besplatan

uz obvezu da sa sobom donesete radost; mir i svu pozitivnu energiju koju imate!

Sve će vam informacije vezane uz ovaj događaj s radošću pružiti Zdravko Bartolić na mobitel 099/2780040 ili mail zbazzzie@gmail.com

 

  1. studenog 2019. u 18.30 sati

u našim društvenim prostorijama, Tomašićeva 4

(u Teatru Rugantino)

 

U planine svjesno!

Pozivamo sve drage ljude koji vjeruju u tišinu, mir i ljubav da nam se pridruže i podrže našu želju za planinarstvom na novoj razini.