Okupljanje u 6.00 sati iza Koncertne dvorane „Vatroslava Lisinskog“. Auto-cestom se vozimo do Ravne gore (kava na benzinskoj postaji Ravna gora); dalje državnom cestom do Begovog Razdolja te makadamom u šumu, do pod vrh Bjelolasice. Uspon na vrh Kulu ispenjat ćemo glavnim, najbližim putem; oko 1 sati i 45 minuta hoda. Nakon odmora i minuta tišine na vrhu, idemo do skloništa (30 minuta hoda) gdje ćemo se odmoriti. Povratak do vozila kosim putem od skloništa u trajanju od oko 90 minuta.

 

 

Izlet je srednje težak; recimo kao da idete Bikčevićevom stazom do Puntijarke. Pogledi s vrha su lijepi i daleki … šume su ogromne i zaustavljaju dah svojom snagom i mirom. Sklonište Jakoba Mihelčića je jedno od najljepših u zemlji. Sklonište nije opskrbljeno, u njemu nema domara.

U skloništu ćemo napraviti malu veselicu: ponesite nešto malo za ponuditi prijatelje, kolačić, piće … Nemojte se preopteretiti! Devet komadića … svatko svakome jedan komadić i svatko će imati devet zalogaja – dovoljno! Želja nam je da s radošću popričamo, možda zapjevamo, ispričamo vic … Energiju koju će nam planina pružiti upiti ćemo sa zahvalnošću i ponijeti ju sa sobom! Izlet na Bjelolasicu uvijek se dugo pamti!  

 

         U Zagrebu, kod Lisinskog smo najkasnije u 19.00 sati.

 

Prijevoz: kombijem. Na izlet primamo devet sudionika!

 

Cijena izleta: 140,00 kn.

 

Planinarska oprema: kompletna zimska planinarska oprema; zaštita od vjetra, od padalina ali i od mogućeg sunca! Kapa, rukavice … ali i labelo za usne, krema za zaštitu od sunca! Minimalno jedna presvlaka. Obavezne su gojzerice! Planinarski štapovi će dobro doći. Čeona svjetiljka!

 

Prehrana: iz ruksaka. Ponesite dovoljno vode, čaja! Sklonište ima cisternu ali je pitkost vode vrlo upitna!

 

Prijave za sudjelovanje na izletu primaju se do četvrtka, odnosno popunjenja; otkazati sudjelovanje se može do navečer u četvrtak. Kasnija otkazivanje podrazumijeva plaćanje troškova puta ako si ne nađete zamjenskog sudionika!

 

Obavezno je sa sobom imati važeću člansku iskaznicu planinarskog društva. Prilikom prijave na izlet prednost imaju članovi našeg društva!

Tijkom izleta moći ćete platiti članarinu za 2020. godinu!

 

Na izlet idete na vlastitu odgovornost. Prijavom na izlet pristajete na moguće preinake plana puta zavisno od stanja na terenu a prema odluci vodiča. Ne pridržavanje naredbi vodiča znači da PD NAD VRHOM ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualne nesreće i neugodne trenutke tijekom izleta proizašle iz neposluha sudionika.

 

Organizator izleta: Zdravko Bartolić

Vodiči na stazi: Robert Tonković i Zdravko Bartolić

Prijave na mobitel 099/2780040 ili mailom na zbazzzie@gmail.com

 

 

U planine svjesno!

Pozivamo sve drage ljude koji vjeruju u tišinu, mir i ljubav da nam se prudruže i podrže našu želju za planinarstvom na uzvišenoj razini.