Polazak: u 7.00 sati s parkirališta iza Koncertne dvorane V. LISINSKI.

Auto-cestom vozimo do Ogulina (gdje ćemo stati na kavu) pa državnom cestom u brdo do Bjelskog koje je polazna točka klasičnog uspona na Klek. Uspon traje 1.00 sati do doma a od doma do vrha ima još 30 minuta. Ako će biti snježni uvjeti, put će biti nešto duži. Staza je dobra, ugodno sempertinasta, srednje teška. Od doma do vrha malo je teže ali još uvijek je dostupno za većinu planinara.

Tko neće moći do vrha, pričekat će grupu u domu.

Silazak s planine istim putem. Duže zadržavanje u Ogulinu na palačinkama i eventualno kratkom ručku u hotelu Frankopan. Dolazak u Zagreb do 20.00 sati.

    

Prijevoz: kombijem

 

Cijena izleta: 120,00 kuna

 

Planinarska oprema: kompletna zimska odjeća: vjetrovka protiv vjetra i padalina, flis, topla košulja, zimske hlaće, kapa, topli buff/šal, rukavice, gamašne, dereze ili žabice (ako bude snijega). Minimalno jedna presvlaka, po mogućnosti dvije presvlake. Obavezne su gojzerice za zimske uvjete! Poželjni su planinarski štapovi.

 

Prehrana: iz ruksaka. Ponesite tople napitke u termosici! U domu ima čaja, kave i ostalih pića, u domu nema hrane.

 

Obavezno je sa sobom imati važeću člansku iskaznicu planinarskog društva.

 

Na izlet idete na vlastitu odgovornost. Prijavom na izlet pristajete na moguće preinake plana puta zavisno od stanja na terenu a prema odluci vodiča. Ne pridržavanje naredbi vodiča znači da PD NAD VRHOM ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualne nesreće i neugodne trenutke tijekom izleta proizašle iz neposluha sudionika.

 

 

Organizator i vodič izleta: Robert Tonković

Prijave mailom na mojnacinzivota@gmail.com ili sms na 098 737 615

 

 

 

U planine svjesno!

Pozivamo sve drage ljude koji vjeruju u tišinu, mir i ljubav da nam se prudruže i podrže našu želju za planinarstvom na novoj razini.

 

 

SRETNA NOVA GODINA!!!