U 2019. godini održali smo 33 planinarske šetnje po maksimirskom parku; taj lijepi običaj nastavili smo i u 2020. godini! Do sredine ožujka bilo je 8 susreta.

 

Okupljamo se svake srijede u 10:00 sati pred glavnim ulazom u park s Maksimirske ceste. Nije se potrebno najavljivati organizatoru, lijepo je samo doći i biti dobrodošao!

 

Ova događanja nisu rezervirana samo za naše članove! Zaista ne, želja nam je da dođu ljudi koji žele detaljnije upoznati ljepotu Maksimira, koji žele po prvi put osjetiti planinarenje, koji bi rado osjetili planinarsko druženje, koji bi s nama krenuli i u druge avanture, osjetili adrenalin, osjetili kako je to biti NAD VRHOM!

 

Ne okupljamo samo mlade, ne želimo da dođu samo stari, neka dođu iskusni

planinari, neka dođu totalni početnici! U planinama smo svi ravnopravni, svi smo na ti, svi smo jedno! Povedite djecu i unučad! Vaši kućni ljubimci uvijek su dobrodošli!

 

Uobičajeno maksimirsko planinarenje traje oko sat i pol; uključuje odlazak do kraja parka, do prvih kuća Bukovca, obilazak jezera (ima ih pet!), lutanje stazicama … ništa posebno a opet sve je uvijek posebno! Jednom se brza, jednom se vučemo k’o magla, fotografiramo, divimo se ljepoti prirode, žlabramo ili šutimo… Na kraju, kava/čaj na uvijek istom, vrlo ugodnom mjestu, kafiću NK Ravnice.

 

Naši vodiči će vam uvijek rado odgovoriti na pitanja vezana uz planinarsku opremu, potrebne vještine u planinama … sve znaju jer planine su im prvi dom!

 

Zdravko Bartolić

Foto Sanja Pilić