Udruga Avokado osnovana je 2017. godine, od strane tri profesionalna chefa, a rad udruge baziran je na edukaciji kroz radionice, seminare i predavanja u svrhu promicanja biljne prehrane, kvalitetnijeg i održivijeg životnog stila.

Udruga je do sad surađivala sa nekoliko škola, osnovnih i srednjih, građanskih inicijativa, te udruga, od kojih izdvajamo suradnju sa zadrugom ZMAG, Udruženjem za razvoj kulture URK, udrugom Zagreb Pride, udrugom Avadhuta, udrugom Prijatelji Životinja, udrugom Vestigium, Etnografskim muzejom u Zagrebu, Centrom za mlade Bunker itd.

Udruga je i prisustvovala na mnogim festivalima poput Yellow Goulash Disco, Sve u jedan glas! – festival aktivističkih zborova, Svi u park! i We love sound festival.

Sa Osnovnom školom Eugen Kumičić iz Velike Gorice Avokado surađuje na projektu Mi jedemo odgovorno. 

 

U zadnjih godinu dana Avokado se udružuje sa Centrom za zaštitu životinja i prirode Key, s kojim aktivno provodi projekt Aura. Projekt se odvija kroz događanja koja su tematska, a sadržaj im je interaktivna radionica kuhanja, radionica i edukacija o životinjama i vođeni trening suvremenog cirkusa kojeg vodi udruga Tricycle Trauma.

Aura je projekt neformalne edukacije namijenjen djeci i mladima, a tematski je vezan za zdravu prehranu, kuhanje, brigu o tijelu, odnos prema prirodi i životinjama, recikliranje, život bez otpada i tjelesno izražavanje kroz suvremeni cirkus. Cilj projekta je graditi zdravije, sposobnije i održivije društvo.

 

Avokado oko sebe okuplja ljude koji kroz svoje djelovanje i način života pokazuju da je rad i trud svakog pojedinca važan za boljitak cijele zajednice, te kako zajedničkim snagama možemo stvarati svijet u kojem ćemo se svi osjećati ugodno, zaštićeno i dobro.