Izlet je počeo na stazi ispod Gorskog zrcala; uživalo se u tom tajnovitom čudu prirode (veći dio grupe je po prvi put bio na ovoj lokaciji) pa krenulo dalje na uspon, vrlo strmi uspon, do ravnog završetka puta do Hunjke. Ovaj se put ubraja u pet-šest najtežih na Medvednici, i u ljetnim uvjetima! Dom je bio zatvoren pa se je odmah, nakon kratke okrjepe krenulo na povratak istim putem.
Veliki problem na ovom izletu bile su ekstremno niske temperature, ujutro, prilikom polaska bilo je -15 stupnjeva, do kraja izleta spustilo se na -8! Tlo je bilo djelomično smrznuto, djelomično blatno. Sunce je povremeno provirivalo između oblaka. Ekipa je bila kompaktna (devetero ljudi) pa je sve ishodano bez problema.
Izlet je bio zamišljen u dva dijela; druga grupa trebala se popeti do Hunjke autobusom ZET-a pa prošetali do Gorščice i natrag. Zbog vrlo niske temperature, osjet koje je pojačavao i srednje jak vjetar na hrptu, izlet ove grupe (većinom novi ljudi s malo planinarskog iskustva i osrednjom opremom) bio je otkazan.

Zdravko Bartolić

Foto: Davor Ambreković