Cilj osnivanja društva je organiziranom planinarstvu pridodati jednu sasvim novu dimenziju.

 

O NAMA

Početak je 2018. godine; u Zagrebu ima pedesetak planinarskih društava, u Hrvatskoj ih ima tristotinjak! Zaista lijepe brojke! No, nama tu nešto fali, fali nam ono i prvo: pedeset i prvo, ono tristo i prvo … Tvrdoglavi smo i uporni, odlučujemo da osnujemo još jedno novo, sasvim novo, novo da ne može biti novije planinarsko društvo! Nalazimo našu nišu – nad vrhom! Nad vrhom planine! Tu se još nitko nije smjestio! Tu je naše mjesto jer imamo vrlo mnogo, zaista vrlo mnogo, novih ideja: kako organizirati nove izlete, kako ih oplemeniti na nove načine, kako privući nove ljude u organizirano planinarstvo! Radni su dani pravi trenutak za novo planinarstvo, i to ćemo vas naučiti! Vikend planinarenje na meniju ima mnogo toga više od graha s kobasicom i kiselog gemišta! Znamo sve o novim tehnikama, znamo sve o novim planinarskim disciplinama! Znamo najbolje stručnjake koji će vas podučavati do savršenstva za kojim ćete čeznuti … Pridružite nam se, naučite i vi nas onom novom što nosite u sebi! Zajedno ćemo biti – noviji!!!

MISIJA

Osnivači ovog društva dugi su niz godina u planinarstvu, upravljali su planinarskim društvima, imaju u nogama stotine organiziranih i vođenih izleta, upoznati su sa strukturom organiziranog hrvatskog planinarstva. I misle da je kucnuo čas za promjene! Osnivači ovog društva svoje su životne ciljeve našli u alternativnim društvenim zajednicama, proučili su mnoge spise, bili su na mnogim seminarima i duhovnim povlačenjima. Predobro im je znana situacija centraliziranih paradigmi današnjeg svijeta. I misle da je kucnuo čas za promjene!

 

Planinarstvo zaostaje za modernim trendovima u sportu, rekreaciji, približavanju iskonskoj prirodi. Socijalna kretanja ne postoje, mrtvilo je dobrodošlo, ono je standard blagostanja.

 

Naša misija je pridružiti se promjenama! Stvarati promjene! Stvarati ćemo novo planinarstvo; biti ćemo dio decentralizacije! Biti ćemo NAD VRHOM!

DOKUMENTI