O NAMA

Mi smo nad vrhom! Mi smo planinarsko društvo NAD VRHOM! Mladi smo dvije godine! Te 2018. godine … u Zagrebu ima pedesetak planinarskih društava, u Hrvatskoj ih ima tristotinjak! Zaista lijepe brojke! No, nama tu nešto fali, fali nam ono pedeset i prvo, ono tristo i prvo … Tvrdoglavi smo i uporni, odlučujemo da osnujemo još jedno novo, novo da ne može biti novije planinarsko društvo! Nalazimo našu nišu – nad vrhom! Da, nad vrhom planine! Da, nad vrhom vrha, bilo kojeg vrha, svih vrhova!

Tu se još nitko nije smjestio! Tu je naše mjesto jer imamo vrlo mnogo, zaista vrlo mnogo, novih ideja: kako organizirati nove izlete, kako ih oplemeniti na nove načine, kako privući nove ljude u organizirano planinarstvo!

Osnivači ovog društva dugi su niz godina u planinarstvu, upravljali su planinarskim društvima, imaju u nogama stotine organiziranih i vođenih izleta, upoznati su sa strukturom organiziranog hrvatskog planinarstva. I misle da je kucnuo čas za promjene!

Osnivači ovog društva svoje su životne ciljeve našli u alternativnim društvenim zajednicama, proučili su mnoge spise, bili su na mnogim seminarima i duhovnim povlačenjima. Predobro im je znana situacija centraliziranih paradigmi današnjeg svijeta. I misle da je kucnuo čas za promjene! Planinarstvo zaostaje za modernim trendovima u sportu, rekreaciji, približavanju iskonskoj prirodi. Socijalna kretanja ne postoje, mrtvilo je dobrodošlo, ono je standard blagostanja.

Naša misija je pridružiti se promjenama! Stvarati promjene! Stvarati ćemo novo planinarstvo! Biti ćemo NAD VRHOM!

Pridružite nam se, naučite i vi nas onom novom što nosite u sebi! Zajedno ćemo biti – noviji!!!

 

 

WEB STRANICA

Početak je 2020. godine, potpuno smo preuredili stranicu!

Prelistajte ovo što vam nudimo; i ovo je nešto novo, odudara od standardnih stranica planinarskih društava. Ne donosimo najave izleta, donosimo reakcije sudionika izleta. Nisu to klasična pričanja kuda se je kretalo, kamo se je stiglo i gdje se je jelo i pilo; autori osvrta iznose svoja razmišljanja potaknuta zbivanjima na izletu. Svatko zadatku pristupa na svoj način, svoju priču priča prema svojim željama, ambicijama i mogućnostima. Sretni smo i ponosni zbog te raznolikosti i, ako baš hoćete, svaštare! Ima nas mnogo, svatko od nas svojom osobnošću i posebnošću pridonosi da stvorimo veliku i široku sliku o našem planinarskom društvu. Iz dana u dan nas je sve više; možda ćemo stranicu vrlo brzo opet mijenjati jer nove ideje dolaze sa svakim novim članom!

Najave izleta pogledajte na našoj Facebook stranici (Planinarsko društvo NAD VRHOM Zagreb) ili se prijavite na našu mailing listu i početkom svakog tjedna ćete u jednom mailu dobiti obavijesti o svim zbivanjima u tom tjednu.

MOTO

Kad smo promišljali o osnivanju društva, o njegovom imenu, nekako je spontano, za moto društva bila prihvaćena parafraza jedne poznate, vrlo stare zen mudrosti:

Kad se popneš na vrh brda, nemoj stati, popni se još malo više!

Još uvijek ovaj moto bezrezervno podržavamo! 

Sve najavne plakate izleta završavamo vrlo lijepom, često komentiranom izjavom:

 U planine svjesno!

Pozivamo sve drage ljude koji vjeruju u tišinu, mir i ljubav da nam se pridruže i podrže našu želju za planinarstvom na uzvišenoj razini!

Logo Društva dizajnirala je Maja Škiljaica; za to smo joj beskrajno zahvalni! Maja je osmislila i napravila našu web stranicu! Maja je i administrator stranice! Maja je naš dragi anđeo!! Maja je osnivač i vlasnik firme „Kreativni kotačić“, design studio. Stoji vam na usluzi!

 

VIA ADRIATICA

Via Adriatica prva je dugohodačka staza u Hrvatskoj; u dužini od oko 1.100 kilometara povezuje rt Kamenjak u Istri s Prevlakom, najjužnijom točkom Hrvatske. Idejni pokretač ovog projekta i njegov najveći zagovornik i animator je Srećko Vukov.

Fotografije, koje vam prezentiramo ovdje na našoj web stranici kao naslovne, autorski su radovi Srećka Vukova i snimljene su tijekom hodanja po ovoj fascinantnoj stazi.

Mali je ovo doprinos naše planinarske zajednice promoviranju Via Adriatice!

 

Srećkove fotografije pronađite na: Via Adriatica by Srećko https://photos.google.com/share/AF1QipOrPJrI6EX53ebP5i2I8Ty6oEFUDa5AvyJKkPKly83Tb7MrQLOn01-6rq-7PrCjA?key=M2dIcHlNSk14ZXhHTElpTWFSOThoZjhDM1pxaXd3

 

Glavna internetska stranica staze.  https://viaadriatica.org/

Fotografije Smiljane Gerlach

Nadamo se da ste na našoj obnovljenoj web stranici uočili i posebno lijepe fotografije prirode, smirenog ugođaja, tihe, pomalo retro, prepuštene gledaocima da ih dožive svojim istančanim osjećajima, fotografije koje su podloga duhovnim mislima ali i njihov sastavni, ravnopravni dio. Autorica fotografija te cijelog koncepta je Smiljana Gerlach, naša planinarska istomišljenica, nadamo se i sve češći sudionik naših izleta.

Smiljana je profesionalni fotograf; ako trebate bilo kakvu vrstu komercijalne fotografije, od portreta, snimaka svečanosti, raznih drugih događaja, igre na dječjem igralištu … javite joj se, biti ćete prezadovoljni! Smiljana će vam pomoći i oko poslovnih rješenja, snimaka za oglase, prezentacije, web stranice … Javite joj se! Popratite ju i kontaktirajte za sve vaše potrebe  na njezinoj Facebook stranici – Smiljana Gerlach.

Ako samo želite lijepe, umjetnički smirene i osjećajne objave, također se priključite Smiljaninoj fejs stranici, biti ćete očarani, začarani i rado ćete joj se vraćati! (ZB)