O NAMA

Mi smo nad vrhom! Mi smo planinarsko društvo NAD VRHOM! Mladi smo četiri godine! Te 2018. godine u Zagrebu ima pedesetak planinarskih društava, u Hrvatskoj ih ima tristotinjak! Zaista lijepe brojke! No, nama tu nešto fali, fali nam ono pedeset i prvo, ono tristo i prvo! Tvrdoglavi smo i uporni, odlučujemo da osnujemo još jedno novo, novo da ne može biti novije planinarsko društvo! Nalazimo našu nišu – nad vrhom! Da, nad vrhom planine! Da, nad vrhom vrha, bilo kojeg vrha, svih vrhova!

Tu se još nitko nije smjestio! Tu je naše mjesto jer imamo vrlo mnogo, zaista vrlo mnogo, novih ideja: kako organizirati nove izlete, kako ih oplemeniti na nove načine, kako privući nove ljude u novo planinarstvo!

Osnivači ovog društva dugi su niz godina u planinarstvu, upravljali su planinarskim društvima, imaju u nogama stotine organiziranih i vođenih izleta, upoznati su sa strukturom organiziranog hrvatskog planinarstva. I misle da je kucnuo čas za promjene!

Osnivačima ovog društva predobro je znana situacija centraliziranih paradigmi današnjeg svijeta. I misle da je kucnuo čas za promjene! Planinarstvo zaostaje za modernim trendovima u sportu, rekreaciji… i, nadasve, približavanju iskonskoj prirodi. Socijalna kretanja ne postoje, mrtvilo je dobrodošlo, ono je standard blagostanja.

Naša misija je pridružiti se promjenama! Stvarati promjene! Stvarati ćemo novo planinarstvo! Biti ćemo NAD VRHOM!

 

Pridružite nam se, naučite i vi nas onom novom što nosite u sebi! Zajedno ćemo biti – noviji!!!

 

 

WEB STRANICA

Početak je 2022. godine, preuredili smo ovih dana našu web stranicu!

Iskustvo nas je naučilo da se koncentriramo na ono najbitnije: teorija planinarstva (u stvari, mnogo savjeta što i kako, na malo otkačeniji način ispričana) i osvrti s izleta. Prelistajte ovo što vam nudimo jer odudara od standardnih stranica planinarskih društava. Ne donosimo najave izleta, donosimo reakcije sudionika izleta. Nisu to klasična pričanja kuda se je kretalo, kamo se je stiglo i gdje se je jelo i pilo; autori osvrta iznose svoja razmišljanja potaknuta zbivanjima na izletu. Svatko zadatku pristupa na svoj način, svoju priču priča prema svojim željama, ambicijama i mogućnostima. Sretni smo i ponosni zbog te raznolikosti i, ako baš hoćete, svaštare! Ima nas mnogo, svatko od nas svojom osobnošću i posebnošću pridonosi da stvorimo veliku i široku sliku o našem planinarskom društvu. Iz dana u dan nas je sve više; možda ćemo stranicu vrlo brzo opet mijenjati jer nove ideje dolaze sa svakim novim članom!

Najave izleta pogledajte na našoj Facebook stranici (Planinarsko društvo NAD VRHOM Zagreb) ili se prijavite na našu mailing listu i početkom svakog tjedna ćete u jednom mailu dobiti obavijesti o svim zbivanjima u tom tjednu.

MOTO

Kad smo promišljali o osnivanju društva, o njegovom imenu, nekako je spontano, za moto društva bila prihvaćena parafraza jedne poznate, vrlo stare zen mudrosti:

 Kad se popneš na vrh brda, nemoj stati, popni se još malo više!

 Još uvijek ovaj moto bezrezervno podržavamo! 

 Sve najavne plakate izleta završavamo vrlo lijepom, često komentiranom izjavom:

 U planine svjesno!

Pozivamo sve drage ljude koji vjeruju u tišinu, mir i ljubav da nam se pridruže i podrže našu želju za planinarstvom na uzvišenoj razini!

 

Logo Društva dizajnirala je Maja Škiljaica; za to smo joj beskrajno zahvalni! Maja je osmislila i napravila našu web stranicu! Maja je i administrator stranice! Maja je naš dragi anđeo!! Maja je osnivač i vlasnik firme „Kreativni kotačić“, design studio. Stoji vam na usluzi!

 

Davor Ambreković jedan je od prvih članova našeg planinarskog društva; tih, miran, mudar, dobar planinar, svakim danom sve bolji i omiljeniji. Ima veliki hobi, strast – snima vrlo lijepe fotografije!!! Aparat (pravi foto-aparat, ne ovo mondeno čudo zvano mobitel!) mu je uvijek pri ruci! Ne škljoca neprestano. Kad škljocne onda si siguran da je snimio dobru fotografiju koja odražava osjećaje, razmišljanja, ushite, strahove… ljudi oko sebe a koje oni nisu u stanju prenijeti u život fotografije.

Sve fotografije uz naslove pojedinih dijelova web stranice Davorove su fotografije

https://500px.com/p/davorambrekovic?view=photos na ovom linku možete pogledati mnogo Davorovih fotografija, pogledati i uživati u njima!