U planine svjesno! Pozivamo sve drage ljude koji vjeruju u tišinu, mir i ljubav da nam se pridruže i podrže našu želju za planinarstvom na novoj razini.“

Vi, koji pažljivo čitate naše objave izleta, vjerujem da ste na kraju tekstova uočili, zapamtili, prigrlili (i sad je već svaki put očekujete) ovu lijepu, radosnu, inspirativnu i obećavajuću izjavu.
Nastala je prije tri godine, na samom početku našeg djelovanja, u trenucima velikog entuzijazma, želje za novim, boljim, bližim novoj razini! O novoj se razini energije, transformaciji sve više govori i piše, sve je bliža svakom čovjeku. Na put se je krenulo i zaustavljanja nema! Radosni smo zbog toga!
Mi želimo svoj prilog procesu dati kroz organiziranje izleta u srce šuma, planina, divljina, do mjesta koja nas već beskrajno dugo čekaju da im se vratimo, ponovo osvijestimo i postanemo dio šume, planine, divljine; u empatiji od lista i malog crvića, do medvjeda i poskoka; u jedinstvu od kamenčića i kapi rose do surih stijena i bistrih, hučnih potoka; s mudrošću i znanjem CJELINE koje smo dio, koja je u nama i oko nas.
Zato u planine svjesno!

Zdravko Bartolić

Foto: Davor Ambreković